+36 1 506 0400

nyomkövetés

járműkövetés

flottakövetés

Legyen tisztában gépjárműveinek
valós fogyasztásával!

Üzemanyagszint mérés

A flottakövetési rendszerünk egyik kiemelkedő plusz szolgáltatása az üzemanyagmérés. Így kiszűrhetőek az üzemanyag „kivételek”, „mellétankolások” és könnyedén megállapítható, melyik sofőr bánik takarékosan a járművel, ami nem egy utolsó szempont a mai magas üzemanyagárak mellett. Az üzemanyag mérési szolgáltatással pontos képet kaphat arról, hogy éppen mennyi üzemanyag van a járműben, valamint hol, mikor, mennyit tankoltak a kérdéses járműbe.

Az üzemanyag fogyasztás mérésére három különböző megoldást kínálunk, amelyek előnyeiről és hátrányairól alább olvashatnak. Az Ön számára optimális üzemanyag mérési megoldás kiválasztásához kérje kollégáink segítségét ITT, mert a jármű típusa és pontos évjárata alapján tudjuk a legjobb szolgáltatást nyújtani.

Az üzemanyagszint mérése többféle módon történhet:

A jármű gyári üzemanyag szintmérőjére való rákötés:

A legolcsóbb megoldás, hiszen külön üzemanyagmérő eszköz beszerelést nem igényel. A jármű gyári üzemanyag jeladóját alapul véve egy feszültségszabályozó modul (jármű elektromos rendszerének ingadozásának kiszűrésére) útján továbbítjuk a jelet a GPS nyomkövető eszköz felé. A mérési pontosságot a gyári szintmérő (úszó) műszaki állapota is befolyásolja. Az esetleges visszaélésekről így könnyen tájékozódhatunk. A bekötés után az üzemanyag tank kalibrálása szükséges.

A jármű számítógépes CAN hálózatához csatlakozás:

Egy kiegészítő CAN modul segítségével a GPS nyomkövető eszköz továbbítani képes a jármű számítógépes hálózata (CAN) által közölt adatokat. A CAN modul beépítésével a pontos üzemanyag szint mellett gépjárműtípustól függően számos hasznos információt is kinyerhetünk. A megjeleníthető adatok sora a teljesség igénye nélkül: kilométeróra állás, fordulatszám, hűtővíz hőmérséklet, gázpedálállás, fényszórók állapota, biztonsági öv állapota és üzemanyagszint mérés. Az eszköz beszerelése gyors, üzemanyag tank kalibrálást nem igényel.

Kapacitív szonda beépítése:

A megoldás lényege, hogy a jármű tankjába egy kiegészítő üzemanyag szonda kerül beépítésre. A beépítés ez esetben a leghosszabb és legköltségesebb (tank leszerelés, fúrás, visszaszerelés, kalibrálás). Előnye, hogy szinte minden járműnél használható és a szonda saját maga stabilizálja a tápfeszültségét. Állandó tápfeszültségre kötött üzemanyag szondával nagy pontosságú mérés érhető el, azonban az utólagos beépítés miatt a jármű ezen része a garanciáját elveszti. Ezen megoldás leginkább 3,5 tonna összsúlyt meghaladó tehergépjárművek esetén alkalmazott.