MyFleet | GSGroup

Nyomkövetés • Járműkövetés • Flottakövetés

SHADOW

© 2014,2021 GSGroup MyFleet Zrt.

Telefon: +36 1 506 0400

Fax: +36 1 506 0410

E-mail: [email protected]

Üzemanyagszint mérés

Legyen tisztában gépjárműveinek valós fogyasztásával!

A flottakövetési rendszerünk egyik kiemelkedő plusz szolgáltatása a folyamatos üzemanyagszint mérés. Így kiszűrhetőek az üzemanyag „kivételek”, „mellétankolások” és könnyedén megállapítható, melyik sofőr bánik takarékosan a járművel, ami nem egy utolsó szempont a mai magas üzemanyagárak mellett. Az üzemanyagszint mérési szolgáltatással pontos képet kaphat arról, hogy éppen mennyi üzemanyag van a járműben, valamint hol, mikor, mennyit tankoltak a kérdéses járműbe. Kíváncsi, mennyit spórolhat üzemanyagszint mérési technológiánkkal? Lépjen kapcsolatba szakértőinkkel, még ma!

Az üzemanyag fogyasztás mérésére három különböző megoldást kínálunk, amelyek előnyeiről és hátrányairól alább olvashatnak. Az Ön számára optimális üzemanyag mérési megoldás kiválasztásához kérje kollégáink segítségét ITT, mert a jármű típusa és pontos évjárata alapján tudjuk a legjobb szolgáltatást nyújtani.

Az üzemanyagszint mérése többféle módon történhet:

A jármű gyári üzemanyag szintmérőjére való rákötés:

A legolcsóbb megoldás, hiszen külön üzemanyagmérő eszköz beszerelést nem igényel. A jármű gyári üzemanyag jeladóját alapul véve egy feszültségszabályozó modul (jármű elektromos rendszerének ingadozásának kiszűrésére) útján továbbítjuk a jelet a GPS nyomkövető eszköz felé. A mérési pontosságot a gyári szintmérő (úszó) műszaki állapota is befolyásolja. Az esetleges visszaélésekről így könnyen tájékozódhatunk. A bekötés után az üzemanyag tank kalibrálása szükséges.

A jármű számítógépes CAN hálózatához csatlakozás:

Egy kiegészítő CAN modul segítségével a GPS nyomkövető eszköz továbbítani képes a jármű számítógépes hálózata (CAN) által közölt adatokat. A CAN modul beépítésével a pontos üzemanyag szint mellett gépjárműtípustól függően számos hasznos információt is kinyerhetünk. A megjeleníthető adatok sora a teljesség igénye nélkül: kilométeróra állás, fordulatszám, hűtővíz hőmérséklet, gázpedálállás, fényszórók állapota, biztonsági öv állapota és üzemanyagszint mérés. Az eszköz beszerelése gyors, üzemanyag tank kalibrálást nem igényel.

Kapacitív szonda beépítése:

A megoldás lényege, hogy a jármű tankjába egy kiegészítő üzemanyag szonda kerül beépítésre. A beépítés ez esetben a leghosszabb és legköltségesebb (tank leszerelés, fúrás, visszaszerelés, kalibrálás). Előnye, hogy szinte minden járműnél használható és a szonda saját maga stabilizálja a tápfeszültségét. Állandó tápfeszültségre kötött üzemanyag szondával nagy pontosságú mérés érhető el, azonban az utólagos beépítés miatt a jármű ezen része a garanciáját elveszti. Ezen megoldás leginkább 3,5 tonna összsúlyt meghaladó tehergépjárművek esetén alkalmazott.